Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács házikó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács házikó

1 doboz Dr. Oetker Mézeskalács Házikó alappor
1 dkg Rama
1 tojás
1 teáskanál méz

Máz:

1 tojásfehérje
20 dkg szitált porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát elkészítjük a dobozon levő utasítás szerint. A sablonokat kivágjuk a dobozról. A tésztát kinyújtjuk és a sablonok alapján kivágjuk, megsütjük, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 8-10 perc. Majd rögtön melegen megkenjük felvert tojásfehérjével. Rácson hagyjuk hűlni. A mikor kihűlt az elemeket a szalagokkal összekötözzük, kiterítjük. A maradék fehérjéhez hozzáadjuk a szitált porcukrot és feldíszítjük a házikót. Én nyomózsákba tettem és van egy nagyon pici lyukú feltétem azzal csináltam, de lehet a műanyag zacskós módszer is. Ezután amikor megszáradt a díszítés végleg összeállítjuk a házikót és a csillagos fát.

Alternatív elkészítés

Az ablakokra "üveget" is készítettem. Kemény cukorkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam 3 cm távolságra és 200 fokon kb. 5 perc alatt megolvasztottam, amikor egy picit hűlt akkor késsel kiszabtam belőle az ablakokat, cukormázzal ragasztottam az ablakokra belülről. Színes cukorkák voltak így szép szivárványos "üvegek" lettek!

A Mesterkonyha ajándék nyereményből készítettem el. Nagyon jó kis elfoglaltság volt. Még egyszer köszönöm a Mesterkonyhának!
Mézeskalács házikó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!