Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mézeskalács házikó

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Mézeskalács házikó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 doboz Dr. Oetker Mézeskalács Házikó alappor
  • 1 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál méz

Máz

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg szitált porcukor
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztát elkészítjük a dobozon levő utasítás szerint. A sablonokat kivágjuk a dobozról. A tésztát kinyújtjuk és a sablonok alapján kivágjuk, megsütjük, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 8-10 perc. Majd rögtön melegen megkenjük felvert tojásfehérjével. Rácson hagyjuk hűlni. A mikor kihűlt az elemeket a szalagokkal összekötözzük, kiterítjük. A maradék fehérjéhez hozzáadjuk a szitált porcukrot és feldíszítjük a házikót. Én nyomózsákba tettem és van egy nagyon pici lyukú feltétem azzal csináltam, de lehet a műanyag zacskós módszer is. Ezután amikor megszáradt a díszítés végleg összeállítjuk a házikót és a csillagos fát.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az ablakokra "üveget" is készítettem. Kemény cukorkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam 3 cm távolságra és 200 fokon kb. 5 perc alatt megolvasztottam, amikor egy picit hűlt akkor késsel kiszabtam belőle az ablakokat, cukormázzal ragasztottam az ablakokra belülről. Színes cukorkák voltak így szép szivárványos "üvegek" lettek!

A Mesterkonyha ajándék nyereményből készítettem el. Nagyon jó kis elfoglaltság volt. Még egyszer köszönöm a Mesterkonyhának!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató