Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Stollen

nrdaf receptje https://www.sutnijo.hu/profil/231-nrdaf
Stollen
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Szeletek

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

  • 100 g mazsola
  • 6 ek. vörösbor
  • 375 g liszt
  • 2 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 90 g margarin
  • 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1/2 csapott tk. gyömbér
  • 1/2 csapott tk. mézeskalács fűszer
  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g szárított gyümölcs

Máz

  • 50 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 2 ek. vörösbor
nrdaf nrdaf receptje

Elkészítés

Előkészítés

A mazsolára öntjük a vörösbort, villával jól átszurkáljuk őket, és meleg helyen 2 óráig ázni hagyjuk.
A marcipánmasszát a margarinnal és a mandulával, robotgép segítségével összegyúrjuk, és porcukrozott nyújtódeszkán kb. 60 centis rúddá gyúrjuk, kettévágjuk.

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe rakjuk. A szárított gyümölcsön és a mazsolán kívül hozzáadunk minden hozzávalót, és a mazsoláról leszűrt vörösbort. Jól összedolgozzuk robotgéppel, mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a szárított gyümölcsöket, és a vörösboros mazsolát, és azt is beledolgozzuk. A tésztát két 30 centis téglalappá gyúrjuk, az egyikbe belefektetjük egymásra a két marcipánrudat, ráfektetjük a másik tésztalapot, és jól átgyúrva egy kb 60-70 centis rudat készítünk belőle. A rudat kettévágjuk, a széleit kúposra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és a sütő középső felébe tolva 35 percig sütjük a rudakat.

A mázhoz a margarint megolvasztjuk és a még forró kalácsot megkenjük vele, rácsra téve hűlni hagyjuk. A porcukrot elkeverjük a vörösborral, és ezzel a sima mázzal bevonjuk a süteményt.

Tálalás

A recept úgy 35-40 szelet tésztához elég, ujjnyi vastagra szeljük, és úgy tálaljuk.

Tárolás

Hűvös helyen tálcán tárolva egy hétig kellemesen eláll.

Vélemények

nrdaf

nrdaf
2012.01.21. | 14:21

Gyorsan fogyott. Gyorsan és finoman. Hiába a marcipán, az marcipán. Még így is, hogy elrontottam
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!