Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Farsangi fonat

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Farsangi fonat
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Ezenkívül

  • Napraforgóolaj
  • Porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben 170°C-ra felhevítjük.

Elkészítés

A tojást, a cukrot, a narancshéjat, az aromákat és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.

Sütési idő: kb. 3 perc

Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

burgereva

burgereva
2012.07.22. | 16:59

Mesütöttem de dupla adagból,Az aromákból nem mertem 6-6 teáskanállal rakni, csak 3-3 kiskanállal.Ízlett mindenkinek és nagyon jól mutat. Igaz már rég elmúlt a farsang de most került elő a sütidobozból.Szeder dzsemmel ettük
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!