Csöröge
Hozzávalók
Csöröge
Elkészítés
Elkészítés
A zsírt elmorzsoljuk benne, majd a hozzáadjuk a két tojást és végül fokozatosan adagoljuk a tejfölt, közben könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Olajat forrósítunk egy nagyobb edényben.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Egy lisztbe mártott derelyevágóval egyforma méretű rombuszokat vágunk, amiknek a közepébe kb. 3 cm hosszú vágást ejtünk.
A vágáson keresztül átfordítjuk a csöröge egyik sarkát.
Ha már elég forró az olaj, akkor a csörögéket többször megforgatva közepestől kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Finom, omlós édesség lett, a saját készítésű sárgabaracklekvár nem hiányozhat mellőle :-)
Csöröge
Hozzávalók
Csöröge
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A zsírt elmorzsoljuk benne, majd a hozzáadjuk a két tojást és végül fokozatosan adagoljuk a tejfölt, közben könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Olajat forrósítunk egy nagyobb edényben.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Egy lisztbe mártott derelyevágóval egyforma méretű rombuszokat vágunk, amiknek a közepébe kb. 3 cm hosszú vágást ejtünk.
A vágáson keresztül átfordítjuk a csöröge egyik sarkát.
Ha már elég forró az olaj, akkor a csörögéket többször megforgatva közepestől kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Finom, omlós édesség lett, a saját készítésű sárgabaracklekvár nem hiányozhat mellőle :-)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?