Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál langyos víz
25 dkg liszt

Krém:

500 ml tej
3 ek. liszt
2 ek. étkezési keményítő
0,5 dl rum
25 dkg vaj
25 dkg porcukor

Bevonáshoz:

10 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta:

A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra verem. Hozzáadom a kakaóval és sütőporral összekevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verem és beleforgatom kézi habverővel lazán a masszába. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütőrácson hagyom hűlni.

Krém:

A tejet a liszttel és keményítővel, vanília cukorral sűrűre főzöm.
A vajat a cukorral jó habosra verem, majd hozzáadom a főzött kihűlt krémet. Végül belekeverem a rumot vagy aromát /ha gyerekek is esznek belőle/.

Labdák készítése:

A tésztát, ha szép magas lett, akkor kettévágom és egy 4 cm átmérőjű pogácsa- szaggatóval kiszaggatom. A maradék tésztát egy tálban félreteszem.
A krémmel a pogácsákat megtöltöm és külsejét is bekenem, beleforgatom a kókuszba. A tetejére felolvasztott csokoládét csurgatok.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom 65 -70 db lesz belőle.

Személyes megjegyzés

Szeretem készíteni, mert nagyon szereti mindenki. A tészta maradékot kiválóan fel lehet használni, így mindjárt egy sütéssel kétféle süteményünk lesz.
Hólabda Hólabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!