Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás
400 g porcukor
250 g sima liszt
8 ek forró víz

Krémhez:

5 dl tej
150 g porcukor
250 g vaj

Oldalára:

kókuszliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához. Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én olyan egyharapásosakat csináltam).
Krém elkészítése:
A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk (tehetünk bele vaníliát ill. vaníliás cukrot).
Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.
Összeállítás:
A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel. Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. (Én arany és fehér cukorgyöngyökkel díszítettem.)
Hólabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!