Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Diótorta

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Diótorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • fél, vagy negyed diószem
  • pici kakaópor
  • 5-10 dkg darált/vagdalt dió
rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát készítünk. Egy kb. 22 centis papírozott tortakarikában sütjük 170 fokon tűpróbáig. Kihűtjük.
A krémhez habosra keverjük a margarint, beletesszük a porcukrot és azzal is habosítjuk még kicsit. Egy kanállal félreteszünk a díszítéshez.
A diót egy száraz serpenyőbe tesszük, és néhány percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. Így teljesebb, intenzívebb lesz az íze.
A krémbe keverjük a vanillint és a kihűlt pirított diót.
A tortakarikát 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, majd szépen bevonjuk vele az egész tortát.
Az oldalát vagdalt, vagy darált dióval panírozzuk.
A félretett krémbe kevés kakaóport keverünk, mellyel díszítést rajzolhatunk a torta tetejére, majd ráhelyezzük a fél diószemeket.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez is egy igazán "ősi", hagyományosabb recept, de anyukám férje rajong érte. Bízom benne, van még, akinek elnyeri a tetszését. :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!