Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-szilvás kupola

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diós-szilvás kupola
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjü) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 55 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztalapba 1 cm mélyen egy evőkanál segítségével mélyedést formázunk, úgy, hogy a tészta szélénél körben 1 cm-t szabadon hagyunk. A kinyert tésztát összemorzsoljuk. A tészta mélyedésébe beleöntjük a szilvalekvárt.

A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral felverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint, és így kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tésztamorzsát és a diót. A krémet a tésztán kupolaszerűen elosztjuk, és süteményt kb. 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A porcukrot a marcipán masszához keverjük, majd kinyújtjuk. Kiszúróformákkal tetszés szerinti motívumokat szaggatunk belőle, melyet a tortára helyezünk. Ízlés szerint kakaóporral hintjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!