Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Gyúrt tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
75 g Rama

Piskótához:

4 darab közepes méretű tojás
100 g porcukor
100 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Meggylé (locsoláshoz):

50 ml víz
100 g porcukor
3 evőkanál meggylé (30 ml)

Meggyzselé:

1 üveg meggybefőtt (350 g)
30 g cukor
250 ml meggylé (a befőtt levéhez kevés vizet hozzáadunk)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Tejszín töltelékhez:

700 g hideg tejszín
50 g cukor
100 ml meggylé

Ezen kívül:

3-4 evőkanál vörös színű lekvár (pl: meggy)

Díszítéshez:

300 g hideg tejszín
Csokoládéreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral (24 cm átmérő) az alját kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Gyúrt tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát kinyújtjuk, egy villa hegyével többször megszúrjuk majd a sütőformába helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőkeretet megtisztítjuk és a formát újra előkészítjük.

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük majd apránként hozzáadjuk a felvert tojáshoz és a masszát további két percig verjük. A lisztet, sütőport, keményítőt és a kakaóport összekeverjük és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán belekeverjük a masszába. A tésztát egy sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt piskótatésztát vízszintesen kétszer elvágjuk.
A vízben feloldjuk a cukrot és rövid ideig főzzük. A szirupot 10 percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a meggy levét.

Meggyzselé:
A meggyet egy szűrőn lecsöpögtetjük. A meggy levét felfogjuk és 250 ml-nyit kimérünk. 16 szem meggyet a díszítéshez félreteszünk. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint, a meggy levének felhasználásával, elkészítjük. Hozzáadjuk a fahéjat. A lecsöpögtetett gyümölcsöt hozzákeverjük és picit lehűtjük.

Tejszín töltelék:
A lapzselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk, feloldjuk, majd hozzáadjuk a meggy levét. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Amint a zselatinos massza zselésedni kezd hozzáadjuk a tejszínt.

A gyúrt tésztát egy torta tányérra helyezzük, a lekvárral megkenjük, ráhelyezzük az alsó piskótalapot, és enyhén megnyomjuk. A megtisztított tortagyűrűt a sütemény köré helyezzük. A szirup 1/3 részével meglocsoljuk a tésztát. Egy teáskanál segítségével a meggyzselét két kör alakban a tortalapra halmozzuk, úgy, hogy a körök között és a torta peremén 2-3 cm-es részt szabadon hagyunk. A tejszín nagyobb felét tortadíszítő zsákba töltjük, és a meggyzselé közötti területet megtöltjük. Ráhelyezzük a középső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A tortalapot újra meglocsoljuk a szirup harmadával, majd a maradék tejszínt egyenletesen elsimítjuk rajta. A felső piskótalapot ráhelyezzük, enyhén megnyomjuk a maradék sziruppal és legalább 3 órára (legjobb egy éjszakára) hűtőszekrénybe helyezzük.

A tortagyűrűt eltávolítjuk. A tejszínt a vanillincukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. Egy tortadíszítő zsákba 5 evőkanálnyi tejszínt teszünk. A maradék tejszínt a tortán egyenletesen elsimítjuk. A félretett meggyszemekkel és tejszínnel dekoratívan díszítjük, csokoládéreszelékkel megszórjuk a közepét.
A Feketeerdő torta a cukrászdák örökzöld klasszikusa, melynek elkészítésével otthon is bátran próbálkozhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!