Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hógolyó torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Hógolyó torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

  • 1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 100 g lágy margarin
  • 50 ml víz

Töltelékhez

  • 5 evőkanál barack- vagy narancslekvár

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A süteményt a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a tésztát a kapcsos formába töltjük, tetejét a dobozban lévő csokoládéval megszórjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, alját tortatálra helyezzük. A lapot a lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük.

A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral, majd a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk szilárdulni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk, majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az egyben sütött tésztát úgy szeljük egyenlő vastagságú tortalapokra, hogy cérnát tekerünk a tészta köré, és határozott mozdulattal összehúzzuk azt.

Vélemények

kicsij

kicsij
2012.12.26. | 19:48

Könnyen elkészíthető, extra finom !
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!