Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes méhcsípés

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Krémes méhcsípés
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Ezenkívül

  • 2 evőkanál cukor
  • 50 g lágy vaj vagy margarin
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 30 g őrölt mandula
  • 120 g szeletelt mandula

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben kézi robotgéppel kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és a tésztát közepes fokozaton összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc (elősütés) + 10 perc (készre sütés)

Amíg a tészta sül, a sütemény felső rétegéhez a cukrot a margarinnal és a mézzel elkeverjük, majd az egészet felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt és a szeletelt mandulát és azonnal az elősütött tészta tetején egyenletesen elosztjuk. A sütőformát visszarakjuk a sütőbe, és a tésztát megsütjük. A megsült tésztát a sütőformából kivéve, egy rácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük és vízszintesen kettévágjuk, a megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

A krémhez a Házi Krémes krémet a tasakon szereplő leírás alapján, de csupán 750 ml tejjel elkészítjük és az alsó tésztalapra simítjuk. A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, és a krémre helyezzük (így könnyebben szeletelhető a sütemény). A süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a sütemény szélétől és eltávolítjuk.

Tálalás

Kb. 9 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató