Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű karamellkrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

12 db tojás
12 ek. cukor
12 ek. liszt

Krémhez:

8 dl tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejkaramella ízű
6 ek. cukor
4 dl hulala
1 üveg birsalma befőtt

Bevonáshoz,díszítéshez:

0,5 l hulala
ételfesték (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A piskóta korongokat előző nap kisüthetjük.

Elkészítés

Piskótához 8 tojásból, 8 ek. cukorral, 8 ek. liszttel, ¾ tasak sütőporral, készítünk egy 24 cm-es tortaformába hagyományos piskótát, a maradék 4 tojásból, 4 ek. cukorból, 4 ek. lisztből, és a maradék sütőporból sütünk egy 19 cm-es formában egy másik piskótát. Ha kihűltek a piskóta korongok, 3 lapra vágjuk mindkettőt. A tejet a cukorral, a pudingporral sűrűre főzzük és teljes kihűlésig többször megkavarjuk. A 4 dl hulalát kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingba forgatjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg mind két piskótát úgy, hogy a krém tetejére apró kis kockára vágott birsalma kompótot szórunk. Annyi krémet hagyjunk, hogy vékonyan a már összeállított tortánkat bevonhassuk. Tegyük hűtőbe dermedni, addig a 0,5 l hulalát a vanillincukorral kemény habbá verjük. Ha színezni akarjuk, annyit vegyünk ki belőle, ami elég a díszítéshez, és a többibe keverjük bele az ételfestéket. Lehetőleg ne folyékonyt használjuk! Dermedés után vonjuk be a tortánkat, és ízlésünk szerint díszítsük.

Tálalás

Kb. 20 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Sajnos felszeletelve nem tudtam fotózni, mert a kis unokám óvodájába lett készítve.
Egyszerű karamellkrémes torta Egyszerű karamellkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!