Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Hozzávalók
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Töltelékhez:
Csoki bevonó:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Hozzávalók
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Töltelékhez:
Csoki bevonó:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?