Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karika fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojássárgája
csipet só
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
kevés rum

a sütéshez:

olaj

A tetejére:

vaníliás porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a megfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, sót, olvasztott margarint, és a langyos tejet, a vaníliás cukrot, és a rumot, a dagasztógép táljába rakom, és bedagasztom a tésztát. 1/2 órát kelesztem, majd liszttel megszórt táblán óvatosan a nyújtófával 1-2 cm vastagra kiegyengetem.6 cm-es fánkszaggatóval kiszaggatom, és a közepüket meg pici karikaszaggatóval. Így lesz karika. Ha végeztem, konyharuhával letakarom, és duplájára kelesztem. Megmelegítem az olajat, ami túl forró ne legyen, és két ütemben kisütöm. Az első fedővel, a másik anélkül. Ennek ugyan nem kell szalagosnak lennie, de ugyanúgy készítem, mint a szalagos fánkot. Csokival is be lehet vonni, meg kókuszban is meglehet mártani, ki hogy szereti. Jó étvágyat hozzá!
Karika fánk Karika fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!