Cronut, az új őrület
Hozzávalók
Cronut, az új őrület
Elkészítés
Elkészítés
2.: A pihentetett tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra). Most jön a hajtogatás. A tésztánkat a hosszú oldalával magunk felé fordítjuk, és képzeletben 4 részre osztva először jobbról és balról hajtunk rajta egyet, majd a tészta találkozásánál összecsukjuk, mint egy könyvet. Most fordítunk a tésztán 90 fokot, hogy újra a hosszú oldal kerüljön felénk. Gondolatban most 3 részre osztjuk, majd jobbról és balról is egymásra hajtjuk. Újból becsomagoljuk fóliába és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
3.: A kész tésztánkat lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és kiszúró segítségével elkészítjük a fánkokat. Sütőpapírra téve, konyharuhával letakarva hagyjuk még kelni 1 órát. Addig készítsük el a vaníliás pudingot a leírása szerint és hagyjuk hűlni. (ezek a hozzávalók nincsenek a receptben)
4.: Egy serpenyőbe 1-2 cm magas olajat öntünk és felforrósítjuk. Addig sütjük benne a fánkokat, míg mindkét oldaluk szép puffos és aranybarna nem lesz. A kisült fánkokat hagyjuk lecsöpögni és kihűlni, majd nyomózsákba töltjük a pudingot és a fánkokat 4-5 helyről megtöltjük. Porcukorral díszítjük.
Cronut, az új őrület
Hozzávalók
Cronut, az új őrület
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.: A pihentetett tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra). Most jön a hajtogatás. A tésztánkat a hosszú oldalával magunk felé fordítjuk, és képzeletben 4 részre osztva először jobbról és balról hajtunk rajta egyet, majd a tészta találkozásánál összecsukjuk, mint egy könyvet. Most fordítunk a tésztán 90 fokot, hogy újra a hosszú oldal kerüljön felénk. Gondolatban most 3 részre osztjuk, majd jobbról és balról is egymásra hajtjuk. Újból becsomagoljuk fóliába és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
3.: A kész tésztánkat lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és kiszúró segítségével elkészítjük a fánkokat. Sütőpapírra téve, konyharuhával letakarva hagyjuk még kelni 1 órát. Addig készítsük el a vaníliás pudingot a leírása szerint és hagyjuk hűlni. (ezek a hozzávalók nincsenek a receptben)
4.: Egy serpenyőbe 1-2 cm magas olajat öntünk és felforrósítjuk. Addig sütjük benne a fánkokat, míg mindkét oldaluk szép puffos és aranybarna nem lesz. A kisült fánkokat hagyjuk lecsöpögni és kihűlni, majd nyomózsákba töltjük a pudingot és a fánkokat 4-5 helyről megtöltjük. Porcukorral díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?