Citromfelfújt
Hozzávalók
Citromfelfújt
Elkészítés
Elkészítés
Vastag falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, míg habos nem lesz. Mérsékeljük a hőfokot, a vajba keverjük a lisztet. Két-három percig főzzük, állandó keverés mellett, hogy a liszt oda ne égjen. Ez a keverék a rántás. A serpenyőt levesszük a lángról, és beleöntjük a tejet. Alaposan megkeverjük, és visszatesszük kis lángra. Keverjük, míg meg nem sűrűsödik. Hozzátesszük a citromhéjat. Belekeverjük a cukrot, majd megint levesszük a lángról, és hűlni hagyjuk. Válasszunk szét 3 tojást. Keverjük el a sárgáját a citrom levével. Ez a keverék a felfújt alapja. Válasszunk szét még egy tojást, és a fehérjét tegyük hozzá az előbbi háromhoz. Verjük fel. Tegyünk hozzá egy csipetnyi sót. Verjük tovább a habverővel, míg kemény hab nem lesz.
Nagy fém kanállal keverjünk a felfújt alapjához egy púpozott kanál habot. Az így kapott keveréket kanalazzuk a többi habhoz. Óvatosan keverjük el egyenletesen, majd vigyázva kanalazzuk az egészet a tűzálló tálba. Helyezzük az edényt a sütőlapra, és süssük 15 percig. Utána szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk azon melegében.
Citromfelfújt
Hozzávalók
Citromfelfújt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Vastag falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, míg habos nem lesz. Mérsékeljük a hőfokot, a vajba keverjük a lisztet. Két-három percig főzzük, állandó keverés mellett, hogy a liszt oda ne égjen. Ez a keverék a rántás. A serpenyőt levesszük a lángról, és beleöntjük a tejet. Alaposan megkeverjük, és visszatesszük kis lángra. Keverjük, míg meg nem sűrűsödik. Hozzátesszük a citromhéjat. Belekeverjük a cukrot, majd megint levesszük a lángról, és hűlni hagyjuk. Válasszunk szét 3 tojást. Keverjük el a sárgáját a citrom levével. Ez a keverék a felfújt alapja. Válasszunk szét még egy tojást, és a fehérjét tegyük hozzá az előbbi háromhoz. Verjük fel. Tegyünk hozzá egy csipetnyi sót. Verjük tovább a habverővel, míg kemény hab nem lesz.
Nagy fém kanállal keverjünk a felfújt alapjához egy púpozott kanál habot. Az így kapott keveréket kanalazzuk a többi habhoz. Óvatosan keverjük el egyenletesen, majd vigyázva kanalazzuk az egészet a tűzálló tálba. Helyezzük az edényt a sütőlapra, és süssük 15 percig. Utána szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk azon melegében.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?