Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromfelfújt

jakka84 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3047-jakka84
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Felfujtak

Hozzávalók

  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 250 g meleg tej
  • 1 citrom héja (nagy citrom, megreszelve)
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • egy csipet só
  • 1 literes tűzálló tál
jakka84 jakka84 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sütőt 200°-ra melegítjük. A tál belsejét kivajazzuk. Megszórjuk kristálycukorral. Felfordítva kiszórjuk belőle a felesleget.
Vastag falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, míg habos nem lesz. Mérsékeljük a hőfokot, a vajba keverjük a lisztet. Két-három percig főzzük, állandó keverés mellett, hogy a liszt oda ne égjen. Ez a keverék a rántás. A serpenyőt levesszük a lángról, és beleöntjük a tejet. Alaposan megkeverjük, és visszatesszük kis lángra. Keverjük, míg meg nem sűrűsödik. Hozzátesszük a citromhéjat. Belekeverjük a cukrot, majd megint levesszük a lángról, és hűlni hagyjuk. Válasszunk szét 3 tojást. Keverjük el a sárgáját a citrom levével. Ez a keverék a felfújt alapja. Válasszunk szét még egy tojást, és a fehérjét tegyük hozzá az előbbi háromhoz. Verjük fel. Tegyünk hozzá egy csipetnyi sót. Verjük tovább a habverővel, míg kemény hab nem lesz.
Nagy fém kanállal keverjünk a felfújt alapjához egy púpozott kanál habot. Az így kapott keveréket kanalazzuk a többi habhoz. Óvatosan keverjük el egyenletesen, majd vigyázva kanalazzuk az egészet a tűzálló tálba. Helyezzük az edényt a sütőlapra, és süssük 15 percig. Utána szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk azon melegében.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!