Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés kalácsfelfújt

torpillaudry receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3166-torpillaudry
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Felfujtak

Hozzávalók

  • 30 dkg szikkadt kalács
  • 3-4 evőkanál csokis mogyorókrém
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg tejcsoki
  • 3 dkg vaj
  • puha vaj a sütőtál kikenéséhez
torpillaudry torpillaudry receptje

Elkészítés

Elkészítés

A szikkadt kalácsot felszeletelem, és minden második szeletet vastagon megkenek mogyoróvaj krémmel. Az üresen maradt szeleteket ráillesztem a megkentekre, és az így kapott szendvicseket két centis kockákra vágom. A tejet és tejszínt beleöntöm egy lábosba, és összemelegítem. Kézi habverővel egy nagy tálban összekeverem a tojásokat és a tojássárgáját a cukorral. A meleg tejet folytonos keverés közben apránként hozzáöntöm a cukros tojáshoz. Beleforgatom a mogyorókrémes kalácskockákat, és megvárom, amíg 5-10 perc alatt magukba szívják a tojásos keveréket. Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütő 4es fokozat), és kivajazok egy 1, 5 literes, 30*20 centis sütőtálat. A kivajazott sütőtálba beleteszem a tocsakos kalácskockákat, imitt-amott közéjük dugdosok apróra tört csokidarabokat, majd a tetejére rámorzsolom a vajat. A kalácsfelfújtat beleteszem a meleg sütőbe, és 45 perc alatt megsütöm. 4-6 adag lesz belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!