Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizsfelfújt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizsfelfújt

1,5 bögre rizs
3 bögre víz
3 bögre tej vagy rizstej
10 ek cukor
1 tk fahéj
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
3 tojás
vaj vagy margarin (a forma kikenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst a vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni, kevergetjük, és ha elfőtte a vizet hozzáadjuk a tejet, a fahéjat és a cukor felét. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és sűrű puding állagú nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A langyos rizshez keverjük a narancs reszelt héját, a tojássárgáját és végül a tojáshabot. Kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálban 170 'C-on 30 perc alatt megsütjük.
Lekvárral vagy csokiszósszal tálaljuk.

Tálalás

Kb. 10 szelet

Alternatív elkészítés

A bögre nálam a normál teás ( 2-2,5 dl-es)
A vega változatba nem kell tojás, és rizstejjel készítjük, kicsit sűrűbb állagú lesz de finom :)
Rizsfelfújt Rizsfelfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!