Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskó

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizskó

4 db tojás
4 dkg margarin
1 liter tej
1 csipet só
15 dkg cukor
25 dkg rizs
1 maréknyi zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst a sóval puhára főzzük a tejben. Szinte az egészet felszívja. Míg hűl, addig egy tepsit kikenünk margarinnal, és zsemlemorzsával meghintjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojássárgákkal, a vaniliás cukorral. Összeöntjük a rizzsel, és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába, majd a tepsibe öntjük. Ezt követően előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára megsütjük. Tű próbát végzünk, hogy megsült-e már.

Tálalás

Kihűlve forró lekvárral vagy különböző édes öntetekkel tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A rizses masszába egy pár szem mazsolát is tehetünk.
Rizskó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!