Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskoch

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizskoch

250 g rizs
1 l tej
200 ml víz
150 g cukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília esszencia
mazsola ízlés szerint
5 db tojás
2 evőkanál liszt
50 g vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst felpuhítjuk a vízben, majd mikor elforrt róla, hozzáadunk egy csipet sót és felöntjük tejjel, majd addig főzzük, míg nagyjából fel nem szívja a tejet. Belekeverjük a citrom reszelt héját, a mazsolát, a cukrot és a vanília esszenciát, majd lefedve állni hagyjuk kb. 1 órán át.
Kivajazzuk a tepsit. A vajat a tojássárgájával kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a rizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáöntjük, a végén pedig belekeverjük a lisztet is. 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Lekvárral vagy szörppel tálaljuk.
Jó étvágyat:)
Rizskoch

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!