sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fügés kenyérpuding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás-fügés kenyérpuding

2 teáskanál méz
2 teáskanál víz
8 szelet fehér kenyér vagy kalács lehéjazva
1 alma vékony szeletben
12 darab szárított füge felezve
500 ml tej
2 darab tojás
2 teáskanál barna cukor
0,5 teáskanál fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Vajazzunk ki egy vízfürdőben sütéshez alkalmas edényt és ellenőrizzük, hogy jól elfér-e a tepsiben. A mézet melegítsük folyóssá a vízzel. A szeleteket vágjuk el átlósan. Mártsuk meg a mézes vízben és az almákkal meg a fügékkel soronként rakjuk le. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a tejjel. A keverék felét öntsük a rétegekre, várjunk 5 percet, majd a másik részbe keverjük bele a fahéjat és szintén locsoljuk rá.
Közepes tűzön, vízfürdőben 45 percig süssük.

Tálalás

Ez a mennyiség uzsonnára gyerekzsúron vagy egy tartalmas leves után 4 személyre elegendő. Készíthetünk hozzá vaníliasodót vagy gyümölcs öntetet, befőttet is. Kiváló maradékok felhasználásához.

Alternatív elkészítés

Ez egy alaprecept, de variálhatjuk körtével, szilvával, banánnal vagy nektarinnal is, gazdagíthatjuk mazsolával és egyéb aszalványokkal. Aki szereti, a fahéj helyett használhat mézeskalács fűszert is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!