Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Felfujtak , Mártások

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg rizs
  • 750 ml tej
  • 250 ml víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 db tojás

Vanília mártás

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet a rizzsel, 10 dkg cukorral, a vajjal, a vízzel megfőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk egyenként a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat. Végül egy csipet sóval, 10 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Zsírozott morzsával hintett 36x25 cm tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt, 180 fokon szép pirosra sütjük.
Vanília mártás: A tejet feltesszük főni. A pudingot a cukorral, keményítővel, 1 dl hideg tejjel simára keverünk, majd hozzáadjuk a már melegedő tejhez, és megfőzzük.

Tálalás

A tésztát kockára vágjuk, ráöntjük a vanília mártást, és a tetejére tesszük az áfonya dzsemet.
Bármilyen dzsemmel, vagy lekvárral tálalható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!