Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg rizs
750 ml tej
250 ml víz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
6 db tojás

Vanília mártás:

1250 ml tej
15 dkg cukor
2 ek. étkezési keményítő
Áfonya dzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet a rizzsel, 10 dkg cukorral, a vajjal, a vízzel megfőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk egyenként a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat. Végül egy csipet sóval, 10 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Zsírozott morzsával hintett 36x25 cm tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt, 180 fokon szép pirosra sütjük.
Vanília mártás: A tejet feltesszük főni. A pudingot a cukorral, keményítővel, 1 dl hideg tejjel simára keverünk, majd hozzáadjuk a már melegedő tejhez, és megfőzzük.

Tálalás

A tésztát kockára vágjuk, ráöntjük a vanília mártást, és a tetejére tesszük az áfonya dzsemet.
Bármilyen dzsemmel, vagy lekvárral tálalható.
Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!