Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos rizskoch

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarackos rizskoch

40 dkg rizs
3/4 l tej
1/4 l víz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
5 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg cukor
25 dkg sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackot megmosom és felkockázom.

Elkészítés

A tejet a vízzel és a rizzsel a tűzhelyre teszem, belekeverek 10 dkg cukrot, hozzáadom a 10 dkg vajat, a csipet sót és puhára főzöm a rizst. Kb. 25 -30 perc. Ha langyosra hűlt, ráreszelem a citromot és hozzáadom egyenként a tojássárgákat. A fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom az 5 dkg cukrot és a vaníliát, könnyedén a rizshez forgatom. Kikent zsemlemorzsával hintett tepsibe teszem és rászórom a kockára vágott barackot. Előmelegített 180 fokon 35-40 percig sütöm, amíg szép piros lesz a teteje. Az öntetet az előírás szerint elkészítem és kockára vágott rizskochhal tálalom.

Tálalás

Lehet még sárgabarack lekvárt is kínálni mellé.
Sárgabarackos rizskoch Sárgabarackos rizskoch

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!