Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta karamellel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A palacsintához:

50 dkg liszt
3 ek cukor
4 tojás
3 dl tej
40 g olvasztott margarin

Az öntethez:

250 g cukor
250 ml habtejszín
Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
40 g margarin
csipet só

A díszítéshez:

250 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A palacsintához valókat összekeverjük, és egy órát állni hagyjuk. Ha akarunk, akár bogyós gyümölcsöket is rakhatunk bele, vagy bármit, amit csak szeretnénk.

Elkészítés

Amíg a tészta áll a karamellhez valókat előkészítjük, és feltesszük karamellizálódni a cukrot. Akár kevergethetjük is közben, de akkor várjunk, amíg az összes kis csomó elolvad a már folyós karamellben. Ha már szép borostyán árnyalata van a cukornak, akkor jöhet bele a habtejszín, lassan óvatosan, mert ilyenkor igazán pezseg minden! Ha felolvadt minden odaszáradt, összeragadt karamell, akkor a szószhoz jöhet a vaníliás cukor, a margarin és a só is. Lassú tűzön addig főzzük, míg elválik az edény falától. De vigyázat! Könnyű túlfőzni, amitől már grillázs állaga lesz, ha megköt. Ha így jártunk, mindig melegítsük fel palacsintázáshoz!
Felverjük a habtejszín maradékát is, és jöhet a sütés.
Közepes lángon egy szokványos palacsintasütőbe egy kevés olajon megsütjük a palacsintákat. Figyeljünk oda, mert nincs olaj a tésztában és szeret mindent magába szippantani, de ha meg nincs alatta semmi, akkor füstöl és ég. Csak akkor fordítsuk meg őket, amikor már láthatóan elváltak az edénytől, akkor megfordíthatjuk. Előfordulhat, hogy kevés ideig sütjük, akkor folyni fog és fordításkor paca formát ölt.
Ne aggódjunk, ha elsőre nem sikerül, vagy ha kevésnek tűnik, mert egy merítőkanállal elég egy adagnak. Szépen felpuffad a sütőportól, ha pedig gyümölcsös, az is eltűnik benne.

Tálalás

Kb. 20-25 darabot sütöttem ebből az adagból, (vagy többet) fele-fele arányban is egész jó a gyümölcsös-sima arány.

Tárolás

Hidegen tartva egy-két napig jó, de tipikus palacsintához híven frissen jó.

Alternatív elkészítés

Bár finom és könnyű, vegyük figyelembe, hogy reggelinek van szánva: nem tudunk belőle sokat enni.
Amerikai palacsinta karamellel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!