Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes palacsinták (élesztő nélkül!)

Szabika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1560-szabika
Édes palacsinták (élesztő nélkül!)
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg cukor
  • 1 csipet só
Szabika Szabika receptje

Elkészítés

Elkészítés

1.A tojásokat felütjük, és egy tálban a (hideg!) tejjel, a cukorral, a sóval szép simára keverjük, habverő segítségével.
2.Apránként adjuk hozzá a lisztet (előtte átszitáljuk, így biztosan sima lesz!), miközben megállás nélkül keverjük erősen!
Ha könnyebbre szeretnénk, a tejmennyiség felét szódával helyettesítjük. Ebben az esetben a tejjel kevert sűrű tésztába dolgozzuk. Akkor jó, ha olyan, mint a tejszín.
3.Fél óra pihi után már sütjük is.
A TÖLTELÉKEK:
Palacsintából leggyakrabban túrósat, lekvárosat, diósat szoktunk készíteni.
A diós töltelék darált dió+porcukor keveréke. Néha szoktunk csapkodni rá lekvárt is, nagyon jó ízű! A túrósé pedig krémesre kevert vagy áttört túró+porcukor+citromhéj keveréke.
Szerintem lekvárból a barackos a legjobb!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Meg szeretném nektek mutatni, hogy mi hogyan készítjük azt a palit, amibe nem kell élesztő, minden hétvégén.

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.10.28. | 21:26

Kicsit vastagra sikerültek nekem :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!