Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás gofri

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 db tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
1 db nagy alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Megpucolom és lereszelem az almát.

Elkészítés

A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitálom.
Egy másik edényben kissé felverem a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntöm, és simára keverem.
Megolvasztom a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vaníliával együtt a tésztához keverem.
Az almát a tésztához keverem.
Felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan beledolgozom a tésztába.
A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, és megsütöm a gofrikat.
Porcukorral megszórva tálalom.

Tálalás

Porcukorral megszórva tálalom.
Almás gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!