Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gundel-palacsinta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gundel-palacsinta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Tésztához

  • 150 g búzaliszt
  • 200 ml tej
  • kb. 150 ml szódavíz
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 200 g dióbél
  • 200 ml tej
  • 1 kisebb narancs (kezeletlen) lereszelt héja
  • 1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
  • 80 g porcukor
  • 100 g mazsola

Öntethez

Díszítéshez

  • 30 g dióbél

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverővel) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából 8 db palacsintát sütünk. Tálalásig letakarjuk.

Töltelék:

A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a rum aromát és a porcukrot. Felforraljuk, majd belekeverjük az őrölt diót és a mazsolát. Kevergetve, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. A töltelékkel vékonyan megkenjük a palacsintákat, mindegyik palacsintát négybe hajtjuk.

Öntet:

A tasak tartalmát ízlés szerint elkeverjük a cukorral. A tejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a rum aromát, majd hozzákeverjük az öntetport. Folyamatos keverés mellett az egészet felforraljuk.

Díszítés:

2-2 palacsintát desszertes tálra teszünk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A diót durvára törjük, a palacsintákra szórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Egész dióbéllel is díszíthetjük a desszertet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!