Receptek



Hozzávalók
kb. 6-8 adaghoz
Tésztához
- 200 g búzaliszt
- 1 tojás (közepes méretű)
- 150 ml tejszín
- 300 ml tej
- 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 30 g margarin vagy 30 ml napraforgó olaj
Ezenkívül
- Ízlés szerinti palacsinta töltelék
Díszítéshez
- 1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
- 250 ml tej
- 1 evőkanál porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eper ízű
- 3 dl víz vagy gyümölcslé
- Kevés porcukor díszítéshez
Elkészítés
Elkészítés
A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő használati utasítás elkészítjük, majd a megdermedt kocsonyát 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk.
A lisztet egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a tejszínt, a tejet és a vanillincukrot, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük.
Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk (vagy az olajat felforrósítjuk), egy adag tésztát a serpenyőben elosztunk, majd a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ízlés szerint lekváros, túrós, mákos töltelékkel megtöltjük, és a palacsintát félbehajtva a tányérra helyezzük.
A desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a még meleg palancsintát az öntettel lecsurgatjuk. Porcukorral meghintve és a zselé kockákkal díszítve tálaljuk.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!