Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gundel palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Palacsinta tészta:

4 db tojás
400 ml tej
50 g só
60 g cukor
400 g liszt
300 g víz

Diótöltelék:

200 g darált dió
200 g durvára vágott dió
120 g cukor
60 g víz
1 db citrom lereszelt héja
1 db narancs lereszelt héja
30 g őrölt fahéj

Csokoládémártás:

550 g tejszín
20 g cukor
350 g étcsokoládé

Továbbá:

kevés olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A palacsinta tésztához kikeverjük a tojásokat a cukorral, a sóval és a fele mennyiségű tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet, legvégül kerül bele a víz.
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.

Tálalás

A palacsinta tálaláskor legyen langyos, a csokiszósz viszont maradjon hideg, vagy szobahőmérsékletű!

Tárolás

Folpack-kal lefedve hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A tölteléket egy kevéske kis mézzel még ízletesebbé tehetjük!
Gundel palacsinta Gundel palacsinta Gundel palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!