Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gundel palacsinta

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Gundel palacsinta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

Palacsinta tészta

  • 4 db tojás
  • 400 ml tej
  • 50 g só
  • 60 g cukor
  • 400 g liszt
  • 300 g víz

Diótöltelék

  • 200 g darált dió
  • 200 g durvára vágott dió
  • 120 g cukor
  • 60 g víz
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • 30 g őrölt fahéj

Csokoládémártás

  • 550 g tejszín
  • 20 g cukor
  • 350 g étcsokoládé

Továbbá

  • kevés olaj a sütéshez
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Elkészítés

A palacsinta tésztához kikeverjük a tojásokat a cukorral, a sóval és a fele mennyiségű tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet, legvégül kerül bele a víz.
A szokásos módon kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük!
A cukrot és a vizet egy lábosba öntjük, elkeverjük és teljesen felolvasztjuk a cukrot.
Összekeverjük a darált és a durvára vágott diót, a lereszelt citrom és narancshéjat, valamint a fahéjat.
Végül ráöntjük a cukor szirupot, elkeverjük, és 1 óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládémártást!
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a cukor hozzáadásával. Mikor a csoki teljesen folyós hozzákeverjük a tejszínt is.
A palacsinták bal felső sarkába helyezünk egy evőkanálnyit a töltelékből, félbe hajtjuk, majd még egyszer félbe. Így egy háromszög alakot kell, hogy kapjunk!
Csokoládémártással leöntve tálaljuk.

Tálalás

A palacsinta tálaláskor legyen langyos, a csokiszósz viszont maradjon hideg, vagy szobahőmérsékletű!

Tárolás

Folpack-kal lefedve hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tölteléket egy kevéske kis mézzel még ízletesebbé tehetjük!

Vélemények

Nikol

Nikol
2014.11.06. | 16:45

Köszi a receptet, finom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!