Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas rénszarvas palacsinta

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Fahéjas rénszarvas palacsinta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. cukor
  • 4 ek. olvasztott margarin
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 tk. margarin olvasztva a serpenyőbe
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojást keverjük el a sóval, cukorral, fahéjjal, olvasztott margarinnal.
A lisztbe szórjuk a sütőport, majd forgassuk át és keverjük a tojásos masszába.
A tejet fokozatosan adagolva kavarjuk csomómentes, sűrű masszává.
Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és olvasszuk meg benne a margarint, majd merjünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig süssük.

Tálalás

5-6 nagyobb palacsinta.
Mikor kicsit meghűlt, egy szarvas kiszúró formával kedves kis palacsintát készíthetünk.
Gyümölccsel, mézzel, esetleg almaszósszal kínáljuk.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2012.12.11. | 02:24

A fahéj igazán kellemessé tette az ízét, kicsit változtattam mert étolajjal és sütőpor nélkül készítettem el -a családom a vékony palacsintát szereti-. Almaszósszal kínáltam. Gyorsan elfogyott :-) Köszönjük a receptet
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!