Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás palacsinta

5 db közepes méretű alma
5 db tojás
1/4-fél kg liszt (ha túl híg a tészta, több liszt kell)
1 ek. napraforgóolaj
4-5 ek. szénsavas ásványvíz
2 dl tej
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almákat megmossuk, a hozzávalókat előkészítjük.

Elkészítés

Egy nagyobb tálba megtörjük a tojást, majd egyenletesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet, ezzel is elkeverjük. A lisztet két részre osztjuk, először az egyik részét adjuk hozzá a tésztához, majd olaj hozzáadása után a másik kupac lisztet is. Összekeverjük. Most következik a csipetnyi só, és az ásványvíz (szénsavas!). Világos bézs színű, közepesen folyós tésztát kell, hogy kapjunk. Ekkor lereszeljük a megmosott almát, és beleszórjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. A tészta ezzel készen van. (érdemes a keveréshez fakanalat használni)
Serpenyőn egyesével sütjük ki őket, egyszerre egy merőkanálnyi tésztára van szükség, de ez persze a palacsintasütő méretétől is függ. A kerámia sütőn nem kell olaj a sütéshez, a teflonbevonatú serpenyőbe azonban 3-4 palacsintánként egy kevés olajat kell önteni. Legjobb melegen tálalni, de néhány órát vagy akár egy éjszakát is eláll letakarva. Felszolgálhatjuk fahéjas cukorral, illetve lekvárral is, vagy bármivel, ami otthon található, ízlés szerint.

Tálalás

Arányában lehet csökkenteni a mennyiségeket, egy tojás kb. 2 palacsinta.

Alternatív elkészítés

A fahéjas cukor aránya: 1 fahéj-5 cukor. (ízlés szerint)
Almás palacsinta Almás palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!