sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt palacsinta mákkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt palacsinta mákkal

80 dkg liszt
5 tojássárgája
7 dl tej
1 dl víz
7 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
csipet só
kevés olaj

Mákhoz:

15 dkg darált mák
ízlés szerint porcukor (kb. 7 dkg)
fél citrom reszelt héja
kevés méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Fél dl langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és fél dkg cukrot adunk hozzá. Meleg helyre tesszük és felfuttatjuk.
Az 5 tojássárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a vizet, a felfuttatott élesztőt és végül az átszitált lisztet. Csomómentesre keverjük habverővel, majd meleg helyen kelesztjük.
Serpenyőbe kb. 0,5-1 evőkanál olajat teszünk és ebben sütjük meg.
Fedőt feltétlen használjunk, és lassú tűzön süssük!
Összekeverjük a darált mákot a porcukorral, citromhéjjal és megszórjuk vele a készre sült palacsintákat. A végén kevés mézzel meglocsoljuk.

Alternatív elkészítés

A kész palacsintákat még melegen szórjuk meg a mák keverékkel! Utólag még megszórhatjuk porcukorral.
Sütésnél még nagyon fontos, hogy sütés előtt ne kavarjuk össze a tésztát, és amikor beleraktunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe, akkor ne nyomkodjuk szét a merőkanállal, hanem próbáljuk úgy ''beleönteni'', hogy ne legyen se nagyon vékony, de vastag se!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!