Kelt palacsinta mákkal
Hozzávalók
Kelt palacsinta mákkal
Mákhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Az 5 tojássárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a vizet, a felfuttatott élesztőt és végül az átszitált lisztet. Csomómentesre keverjük habverővel, majd meleg helyen kelesztjük.
Serpenyőbe kb. 0,5-1 evőkanál olajat teszünk és ebben sütjük meg.
Fedőt feltétlen használjunk, és lassú tűzön süssük!
Összekeverjük a darált mákot a porcukorral, citromhéjjal és megszórjuk vele a készre sült palacsintákat. A végén kevés mézzel meglocsoljuk.
Alternatív elkészítés
Sütésnél még nagyon fontos, hogy sütés előtt ne kavarjuk össze a tésztát, és amikor beleraktunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe, akkor ne nyomkodjuk szét a merőkanállal, hanem próbáljuk úgy ''beleönteni'', hogy ne legyen se nagyon vékony, de vastag se!
Kelt palacsinta mákkal
Hozzávalók
Kelt palacsinta mákkal
Mákhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az 5 tojássárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a vizet, a felfuttatott élesztőt és végül az átszitált lisztet. Csomómentesre keverjük habverővel, majd meleg helyen kelesztjük.
Serpenyőbe kb. 0,5-1 evőkanál olajat teszünk és ebben sütjük meg.
Fedőt feltétlen használjunk, és lassú tűzön süssük!
Összekeverjük a darált mákot a porcukorral, citromhéjjal és megszórjuk vele a készre sült palacsintákat. A végén kevés mézzel meglocsoljuk.
Alternatív elkészítés
Sütésnél még nagyon fontos, hogy sütés előtt ne kavarjuk össze a tésztát, és amikor beleraktunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe, akkor ne nyomkodjuk szét a merőkanállal, hanem próbáljuk úgy ''beleönteni'', hogy ne legyen se nagyon vékony, de vastag se!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?