Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-vaníliás rakottas palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Palacsinta:

40-50 dkg liszt
2 tojás
csipet só
2 dl tej
szóda
kevés étolaj

Túrós töltelék:

250 g túró
3 tojás
10 dkg kristálycukor
reszelt citromhéj
mazsola

Pudingos töltelék:

5 dl tej
4 evőkanál cukor

Mártás:

3 dl tejföl
1 tojás
kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Süssünk 30 db palacsintát.
Ahogyan én csinálom: robotgépbe öntök kb. 40-50 dkg lisztet, két tojást beleütök, egy csipet sót, 2 dl tejet, és annyi szódát nyomok rá, hogy megfelelően folyós masszát kapjak (de ne túl folyósat). Robotgéppel felverem, és pihentetem fél órát, hogy a liszt megszívja magát. Kevés olaj a tésztába, és pár csepp a palacsintasütőbe, és mehet is a sütés...

Elkészítés

A palacsintákat kétféle töltelékkel kell megtölteni:

Túrós:
Negyed kiló túrót összetörünk villával, hozzáütünk 3 tojás sárgáját, plusz hozzákeverünk egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint kristálycukrot (kb. 10 dkg), és mehet még hozzá a 3 tojás keményre felvert habja. Reszelhetünk bele citromhéjat, és tehetünk hozzá mazsolát.
Vaníliás:
Egy csomag vaníliás pudingot főzünk 5 dl tejjel és 4 ek. cukorral.
A töltött palacsintákat félbevágjuk, és rétegezzük egy kivajazott jénai tálba, az elvágott felükkel felfelé. Majd meglocsoljuk a következő mártással:
3 dl tejfölt kikeverünk egy egész tojással, egy vaníliás cukorral, és némi kristálycukorral.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percet sütjük.

Tálalás

Egy nagy jénai tállal lett ebből a mennyiségből.

Tárolás

A maradékot tálaljuk hűtőszekrényben a túró és a tojás miatt.

Alternatív elkészítés

Felturbózhatjuk a receptet gyümölcsökkel, csokival.
Túrós-vaníliás rakottas palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!