Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Habos-krémes túrós palacsinta

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Habos-krémes túrós palacsinta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 150 ml ásványvíz (lehet több is, a liszttől függően)
  • 1 kk. só (csapott)

Töltelék

  • 250 g tehéntúró
  • 4 tojássárgája
  • 80 g cukor
  • 200 ml tejföl
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 50 g mazsola (elhagyható)
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja

Krém

Tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 100 g cukor
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Elkészítjük a tölteléket: a túrót villával összetörjük és a többi hozzávalóval kikeverjük.

A lisztet, tojást, sót, tejet összekeverjük és annyi ásványvizet adagolunk hozzá, ameddig palacsinta sűrűségű lesz. Egy palacsintasütőt ecsettel kiolajazva megsütjük a palacsintákat. Minden palacsintába 1 ek. tölteléket teszünk, felhajtjuk a széleket, majd összefordítjuk, és egy vajjal kikent jénai tál alját kirakjuk a töltött palacsintákkal.
Elkészítjük a krémet a leírás szerint, de több tejjel (1/2 tasakot 1/2 l tejjel), és rásimítjuk a palacsintákra.
A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval habbá verjük, a krémre simítjuk, majd 5-6 percre a sütőbe tesszük.

Tálalás

8 porció lesz ebből az adagból.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!