Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos-krémes túrós palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos-krémes túrós palacsinta

300 g liszt
2 tojás
150 ml tej
150 ml ásványvíz (lehet több is, a liszttől függően)
1 kk. só (csapott)

Töltelék:

250 g tehéntúró
4 tojássárgája
80 g cukor
200 ml tejföl
2 tasak vaníliás cukor
50 g mazsola (elhagyható)
1 citrom vagy narancs reszelt héja

Krém:

1/2 l tej

Tetejére:

4 tojásfehérje
100 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Elkészítjük a tölteléket: a túrót villával összetörjük és a többi hozzávalóval kikeverjük.

Elkészítés

A lisztet, tojást, sót, tejet összekeverjük és annyi ásványvizet adagolunk hozzá, ameddig palacsinta sűrűségű lesz. Egy palacsintasütőt ecsettel kiolajazva megsütjük a palacsintákat. Minden palacsintába 1 ek. tölteléket teszünk, felhajtjuk a széleket, majd összefordítjuk, és egy vajjal kikent jénai tál alját kirakjuk a töltött palacsintákkal.
Elkészítjük a krémet a leírás szerint, de több tejjel (1/2 tasakot 1/2 l tejjel), és rásimítjuk a palacsintákra.
A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval habbá verjük, a krémre simítjuk, majd 5-6 percre a sütőbe tesszük.

Tálalás

8 porció lesz ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.
Habos-krémes túrós palacsinta Habos-krémes túrós palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!