Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bodzás palacsinta torta (vega)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg rizsliszt
15 dkg tönköly liszt
1 ek. rozsliszt (csapott)
3 ek. szőlőmagolaj
2 ek. nádcukor (vagy gyümölcscukor)
1 csipet só
1 dl szójatej (vagy rizstej)
1 marék bodzavirág
1 dl szénsavas ásványvíz (annyi, amennyitől még sűrű marad a tészta)

Krém:

0,5 l növényi tej (szója, rizs, zab)
3-4 db bodzavirág (egész ernyő)
3 ek. nádcukor vagy édesítő
2 ek. bodza szörp
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A növényi tejbe beáztatjuk a friss bodzavirágot, egy éjszakát hagyjuk állni. Majd leszűrjük.

Elkészítés

A tésztához cukrot, sót és a liszteket összekeverjük, felöntjük a szójatejjel, az olajjal, beleszórjuk a virág szirmokat, majd adagokban az ásványvízzel, elkeverjük a szokásos palacsintatészta állagúra.
Kiolajozott palacsinta -sütőben szokott módon sütünk 10 db palacsintát (kicsit barnára sül, tovább kell hagyni akkor könnyebb fordítani.)
A pudingot a leírás szerint elkészítjük, de a leszűrt bodzás tejet használjuk hozzá és a végén hozzákeverjük a szörpöt is.
A palacsintákat a meleg pudinggal egymásra rétegezzük, majd hagyjuk hűlni.
Tortaként szeletelve, mézzel leöntve tálaljuk.

Tálalás

8 szelet.

Alternatív elkészítés

Elkészíthető rendes tejjel és akár tojásos palacsintával is, de akkor már ne kínáljuk vegáknak :)
Bodzás palacsinta torta (vega) Bodzás palacsinta torta (vega)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!