Túrós gyümölcsbomba
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük.
A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. 0,5 cm vastag szeleteket vágunk.
Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával, és másnapig tovább hűtjük.
A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.
Alternatív elkészítés
Túrós gyümölcsbomba
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük.
A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. 0,5 cm vastag szeleteket vágunk.
Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával, és másnapig tovább hűtjük.
A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?