Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos, áfonyás gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

2 db tojás
5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg kristálycukor
7 dkg liszt
Késhegyni szódabikarbóna
10 dkg aszalt áfonya
Ananászbefőtt vagy friss ananász
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt kb. 160 fokon.

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a cukorral, a vajjal simára keverjük.
Hozzáadjuk a tojásfehérjét és apránként a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Normál kerek kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen elosztjuk benne a tésztát. Sütőbe rakjuk, tűpróbáig sütjük.
Ha megsült kivesszük, hagyjuk kihűlni.
A pudingokat a szokásos módon elkészítjük, belekeverjük forrón az áfonyát,
A kihűlt piskótára öntjük, majd díszítjük ananásszal.
Utána óvatosan rákanalazzuk a tortazselét belülről kifelé haladva. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk 2-3 órára.

Tálalás

14-16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A pudinghoz és a zseléhez lehet Pötyi édesítőport adni, semmi mellékíze nincs.
Ananászos, áfonyás gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!