Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó epertortája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó epertortája

3 tojás
10 evőkanál étolaj
25 dkg kristálycukor
csipetnyi só
16 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
3 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg Rama margarin
30-40 dkg eper
kb. 3 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

21 cm átmérőjű tortasütő kizsírozása, lisztezése, de lehet sütőpapír használata is.

Elkészítés

A 3 tojássárgáját, 10 evőkanál olajjal, 15 dkg kristálycukorral, csipet sóval apránként hozzátett 4 evőkanál vízzel habosra keverünk, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a 3 tojás keményre vert habját. Az előkészített tortasütőbe tesszük. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 25- 30 percig /tűpróbáig/ sütjük, majd hűlni hagyjuk. Elkészítjük a pudingot 3 evőkanál kristálycukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk időnként megkeverve. 20 dkg porcukrot a 20 dkg margarinnal,1 cs. vanillincukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összedolgozzuk, amibe én 5 dkg apróra vágott epret is beledolgoztam. A tortát 3 részre vágjuk és megkenjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére is maradjon. Erre raktam az apróbb eperszemeket egészben, a nagyobbakat kettévágva. Majd leöntöttem a piros tortazselével a tasakon levő leírás szerint elkészítve a kevesebb víz mennyiséggel. Hűtőbe téve pár óra múlva fogyasztható.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Legjobb a saját termésű eper, csak sajnos azok apróbbak, de finomabbak.
Margó epertortája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!