sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi ribizli torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szülinapi ribizli torta

4 egész tojás+ 2-3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg cukor
8 ek. tej
1 citrom héja és leve
5 ek. liszt
10 dkg őrölt mandula vagy dió
Csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A ribizliből pár fürtöt félreteszünk a díszítéshez. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat a 15 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást és 2 tojás sárgáját, egy csipet sót. Simára keverjük, hogy elolvadjon a cukor. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporos lisztet és a darált mandulát. 26 cm-es, csak alul kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, megszórjuk ribizlivel, amiket, egy picit bele is nyomkodunk a masszába. Kb. 25-30 percig sütjük. Közben a 4-5 tojásfehérjét a citromlével félkeményre habosítjuk, majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot, és tökéletesen kemény habbá felverjük. Ezt a habmasszát lazán a forró tortára simítjuk, és 160 fokon további 30 percet sütjük, vagy amíg a hab külseje jó ropogósra sül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!