Rozi torta
Hozzávalók
Rozi torta
Elkészítés
Előkészítés
1 tál, amiben a tejszínt felverjük.
Egy kisebb fazék, amiben pudingot főzünk.
Robotgép
Elkészítés
Ugyanígy teszünk a vaníliás pudinggal is:-))
A tortaformát kirakjuk szorosan babapiskótával, majd ráöntjük az epres pudingot. Kirakjuk a tetejét megint babapiskótával, majd rákerül a vanília is. Megszórjuk apróra vágott szőlőszemekkel, de félreteszünk 8 szemet a díszítéshez!
Hűtőbe rakjuk hűlni. Én úgy kezdem a hűtést, hogy először mélyhűtőbe rakom, aztán ha már hideg, átrakom a normál hűtőbe:-)) Kb. 3 órára.
Elkészítjük a tejszínt is. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, majd hintünk bele egy evőkanálnyi cukrot, meg egy csomag habfixet. Magas fokozaton, robotgéppel kidolgozzuk, egészen keménnyé.
Kivesszük a hűtőből a tortát, levesszük a forma oldalát, majd bevonjuk a tortát minden oldalon. Oldalára mandula szeletek kerülnek. Lehet natúr, de lehet pörkölt is. Habzsákkal szépen kidíszítjük, majd szőlőszemekkel tesszük igazán gusztusossá.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Rozi torta
Hozzávalók
Rozi torta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
1 tál, amiben a tejszínt felverjük.
Egy kisebb fazék, amiben pudingot főzünk.
Robotgép
Elkészítés
Ugyanígy teszünk a vaníliás pudinggal is:-))
A tortaformát kirakjuk szorosan babapiskótával, majd ráöntjük az epres pudingot. Kirakjuk a tetejét megint babapiskótával, majd rákerül a vanília is. Megszórjuk apróra vágott szőlőszemekkel, de félreteszünk 8 szemet a díszítéshez!
Hűtőbe rakjuk hűlni. Én úgy kezdem a hűtést, hogy először mélyhűtőbe rakom, aztán ha már hideg, átrakom a normál hűtőbe:-)) Kb. 3 órára.
Elkészítjük a tejszínt is. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, majd hintünk bele egy evőkanálnyi cukrot, meg egy csomag habfixet. Magas fokozaton, robotgéppel kidolgozzuk, egészen keménnyé.
Kivesszük a hűtőből a tortát, levesszük a forma oldalát, majd bevonjuk a tortát minden oldalon. Oldalára mandula szeletek kerülnek. Lehet natúr, de lehet pörkölt is. Habzsákkal szépen kidíszítjük, majd szőlőszemekkel tesszük igazán gusztusossá.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?