Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rozi torta

3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
30 db babapiskóta
1,5 l tej
400 ml Hulala tejszín
30 szem szőlő
1 cs. szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

22 cm-es torta forma (kapcsos)
1 tál, amiben a tejszínt felverjük.
Egy kisebb fazék, amiben pudingot főzünk.
Robotgép

Elkészítés

Az epres pudingot a leírtak alapján 7,5 dl tejjel elkészítjük. Sűrű lesz!
Ugyanígy teszünk a vaníliás pudinggal is:-))
A tortaformát kirakjuk szorosan babapiskótával, majd ráöntjük az epres pudingot. Kirakjuk a tetejét megint babapiskótával, majd rákerül a vanília is. Megszórjuk apróra vágott szőlőszemekkel, de félreteszünk 8 szemet a díszítéshez!
Hűtőbe rakjuk hűlni. Én úgy kezdem a hűtést, hogy először mélyhűtőbe rakom, aztán ha már hideg, átrakom a normál hűtőbe:-)) Kb. 3 órára.
Elkészítjük a tejszínt is. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, majd hintünk bele egy evőkanálnyi cukrot, meg egy csomag habfixet. Magas fokozaton, robotgéppel kidolgozzuk, egészen keménnyé.
Kivesszük a hűtőből a tortát, levesszük a forma oldalát, majd bevonjuk a tortát minden oldalon. Oldalára mandula szeletek kerülnek. Lehet natúr, de lehet pörkölt is. Habzsákkal szépen kidíszítjük, majd szőlőszemekkel tesszük igazán gusztusossá.

Tálalás

Ez a mennyiség 8 szép nagy szelet tortához elég.

Tárolás

Hűtési idő legalább 3 óra, és ha nem fogy el a torta miután rákerült a tejszín, akkor is eláll egészen másnapig. (Hűtőben)

Alternatív elkészítés

Én szőlőt raktam bele, de szerintem bármit bele rakhatunk, persze akkor a puding íze is megválogatandó:-)) Én vásároltam pár szem epret is, de a törpéim megették:-) A dekor tollat azért használtam, mert ezzel írtam rá, hogy : Happy Birthday 13
Rozi torta Rozi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!