Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás-almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

26 dkg finomliszt ( fele lehet durum liszt)
18 dkg margarin ( fele lehet kókuszolaj)
8 dkg xilit vagy eritritol vagy porcukor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
3 ek. víz

töltelék:

40 dkg reszelt alma
5-10 dkg finomra reszelt nyers cékla
1 ek. őrölt fahéj
3-5 ek. xilit ( nyírfacukor)
2 ek. margarin
2 ek. citromlekvár vagy fél citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát megmossuk, lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A céklát meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 170 'C előmelegítjük. Szükség van még egy 20 cm átmérőjű piteformára, legjobb a kivehető aljú.

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük hűtőben (ha kókuszolaj is van benne nem fontos hűtőben, mert nagyon kemény lesz)
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Tálalás

12 szelet
Céklás-almás pite Céklás-almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!