Bellini torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bellini torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

Ezenkívül

  • 4 evőkanál baracklikőr

Krém

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.

Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.12.28. | 22:57

Remekül passzol a kissé savanykás túróhoz a pezsgő és a lédús őszibarack.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató