Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandarinos tejszíntorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandarinos tejszíntorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Mandarinos krémhez

Narancsos krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A mandarint megtisztítjuk, a gerezdeket szétválasztjuk, néhány szép gerezdet a díszítéshez félreteszünk.

Elkészítés

A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig keverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.

A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató