Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokisajtkrémes epertorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokisajtkrémes epertorta

4 tojás
1 tojássárgája
4 ek. cukor
2 ek. liszt
3 ek. étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
1 csipet kardamom mag

A krémhez:

2 dl tejszín
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone krémsajt
3 ek. cukor
1 vanília kikapart magja
10 dkg fehér csokoládé
3 dkg natúr pisztácia
30 dkg friss szép eper
citromfű
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal a kemény tojáshabba, úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük. Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettő lapba vágjuk fel. A tejszínt a csokival, és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat is, és a cukorral együtt sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. 1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a krémmel. Az eperrel díszítjük, és pisztáciával megszórjuk.

Tárolás

Hűtőben.
Csokisajtkrémes epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!