Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperkrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

10 db tojás
10 ek. cukor
10 ek. liszt

Krémhez:

2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
8 dl tej
6 evőkanál cukor
15 dkg Rama
2 dl növényi tejszín
6-7 ek. eperlekvár

Bevonáshoz díszítéshez:

4 dl növényi tejszín
8-10 szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát a szokásos módon, és egy 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amíg hűl, a krémhez a tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudingba mixerrel alacsony fokozaton beledolgozzuk. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, az alsó lapot megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a krém 1/3-át, rátesszük a középső lapot és ezt is megkenjük lekvárral, majd krém. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük. A maradék lekvárral bekenjük a torta tetejét, oldalát, erre a maradék krém, és hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, a tejszínt kemény habbá verve bevonjuk a tortát, és félbe vágott, eperszemekkel díszítjük. Lehet egésszel is.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A krémbe is tehetünk eperdarabokat, úgy szeleteléskor mutatósabb. Piros szórócukorral is megszórhatjuk.
Eperkrémes torta Eperkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!