Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis, meggyes Charlotte torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 tojás
7 kanál cukor
4 kanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
csipet só

Töltelék:

30 dkg meggy lekvár

Krém:

25 dkg mascarpone sajt
10 dkg porcukor
5 dl tejszín
50-60 dkg magozott jó érett meggy
10 dkg étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint a tekercset, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megkenjük a meggylekvárral és feltekerjük, 1-2 órát állni hagyjuk.
A mascarponét a cukorral, vaníliával, kakaóval habosra keverjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixszel, a vaníliával. A felvert tejszínből kettő nagy evőkanállal a mascarponés krémhez keverünk.
A piskóta tekercset 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Egy tálat kibélelünk fóliával. Az alját és az oldalát kirakjuk a piskóta tekercsekkel. Először kikenjük, körben tejszínnel megszórjuk meggyel és megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, majd megkenjük a mascarponés krémmel, majd ismét tejszín-meggy-csoki, erre megint egy sor piskóta tekercs, aztán tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém, tejszín-meggy-csoki-mascarponés krém. Az alját betakarjuk egy sor piskóta tekerccsel és hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és feltálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nagyon fincsire sikerült.Szülinapi torta készült belőle a gyerekek nagy örömére.
Csokis, meggyes Charlotte torta Csokis, meggyes Charlotte torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!