Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres pezsgőtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres pezsgőtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták

Hozzávalók

Kevert tészta

Piros krém

Világos krém

Díszítés

  • 500 g eper

Elkészítés

Elkészítés

A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk. A tésztát egy kapcsos tortaformába (26 cm átmérőjű, alján kivajazott és lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt) öntjük, és elegyengetjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a tésztát egy sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk a tészta aljáról, és a tortalapot hagyjuk kihűlni. Ezután egy tortatálra helyezzük, és köré csatoljuk a sütőforma oldalát.

Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárukat és leveleiket eltávolítjuk. Néhány nagyobb epret szeletekre vágunk, és a tortakarika mentén körberakjuk vele a tortalapot. 150 g epret felkockázunk, és egyenletesen a tésztára szórjuk.

A maradék epret pürésítjük, és belekeverjük a porcukrot. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 100 ml pezsgővel készítjük el. Ha a zselatin kezd megszilárdulni, először 2 evőkanál pürével elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék püréhez. A tejszínt kemény habbá verjük, és az epermasszához keverjük.

A világos krémhez a pezsgőben elkeverjük a porcukrot, és a zselatint a tasakon látható leírás szerint, de csak 100 ml pezsgővel készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot.

Először a piros krémet kenjük a tortára, majd ráhalmozzuk a világosat. Egy villával függőlegesen spirálformát írunk le a két rétegen keresztül, így szép márványos mintázatot kapunk. (A torta tetejét ne egyengessük el.) A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tortakarikát eltávolítjuk az oldaláról.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A pezsgőt ízlés szerint helyettesíthetjük borral vagy szűrt világos szőlőlével is.

Vélemények

hsysy

hsysy
2012.06.11. | 15:47

Sziasztok! Én is megsütöttem ezt a csodát. Bár én tortalapnak 4 tojásos vizes piskótát sütöttem. A Krém valami isteni. Nálam a tortából kocka lett, mert tepsiben csináltam. (Így több lett belőle) :-) Egy házibulira készült, ahol kb 1 óra alatt el is fogyott.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató