Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Limoncello

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

2 liter limoncellóhoz:

8 db citrom
1 liter 90 %-os alkohol
60 dkg cukor
1 liter víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Citromok előkészítése, tisztítása.Tiszta, 2 literes üveg.

Elkészítés

Az első lépés alaposan, meleg vízben lemosni a citromokat, ha szükséges, kefével is sikálgassuk le a héját, hogy minden szennyeződéstől mentes legyen. Az alkoholt öntsük egy széles szájú üvegbe (4 dl-t tegyünk félre későbbre), amit jól le lehet zárni, benne a citrom lehámozott héjával. Jó minőségű alkoholt használjunk, hogy a likőrünk ne váljék jéggé, amikor betesszük a mélyhűtőbe. Az üveget hagyjuk állni sötét helyen. Szobahőmérsékleten folyik a citromhéj fermentálódása, és szép lassan átveszi az alkohol a citromhéj sárga színét és aromáját. Megközelítőleg 1 hónapig kell pihennie, majd azzal folytatódik, hogy a citrom héjához hozzáöntjük a fazékban külön cukorral felforralt vizet, és hozzáadjuk a félretett alkoholt. Újabb 1 hónapos pihentetés következik. 30-40 nap után az egészet átszűrjük üvegekbe, a hátramaradt citromhéjat kidobjuk, és az üvegeket hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakjuk. Ekkor készen van a likőr, minden adalék és ízesítő nélkül fel lehet szolgálni, úgy ahogy van.

Tálalás

2 liter.

Tárolás

Mélyhűtőben, vagy sima hűtőben.
Limoncello Limoncello Limoncello Limoncello

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!