Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Limoncello

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Limoncello
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Italok
Másodlagos kategória: Likőrök

Hozzávalók

2 liter limoncellóhoz

  • 8 db citrom
  • 1 liter 90 %-os alkohol
  • 60 dkg cukor
  • 1 liter víz
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Citromok előkészítése, tisztítása.Tiszta, 2 literes üveg.

Az első lépés alaposan, meleg vízben lemosni a citromokat, ha szükséges, kefével is sikálgassuk le a héját, hogy minden szennyeződéstől mentes legyen. Az alkoholt öntsük egy széles szájú üvegbe (4 dl-t tegyünk félre későbbre), amit jól le lehet zárni, benne a citrom lehámozott héjával. Jó minőségű alkoholt használjunk, hogy a likőrünk ne váljék jéggé, amikor betesszük a mélyhűtőbe. Az üveget hagyjuk állni sötét helyen. Szobahőmérsékleten folyik a citromhéj fermentálódása, és szép lassan átveszi az alkohol a citromhéj sárga színét és aromáját. Megközelítőleg 1 hónapig kell pihennie, majd azzal folytatódik, hogy a citrom héjához hozzáöntjük a fazékban külön cukorral felforralt vizet, és hozzáadjuk a félretett alkoholt. Újabb 1 hónapos pihentetés következik. 30-40 nap után az egészet átszűrjük üvegekbe, a hátramaradt citromhéjat kidobjuk, és az üvegeket hűtőbe vagy mélyhűtőbe rakjuk. Ekkor készen van a likőr, minden adalék és ízesítő nélkül fel lehet szolgálni, úgy ahogy van.

Tálalás

2 liter.

Tárolás

Mélyhűtőben, vagy sima hűtőben.

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.09.24. | 17:08

Köszi a receptet, nagyon jól sikerült :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató