Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-diós csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-diós csiga
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 300 g alma
  • 100 g darált dió
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Ezenkívül

  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár

Elkészítés

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd a dióval, a cukorral és a fahéjjal jól elkeverjük. A tejet a tejszínnel langyosra melegítjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, enyhén lisztezzük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Vélemények

ildicsaba

ildicsaba
2012.12.09. | 14:37

egyszerű elkészíteni és imádták a gyerekek
Boxika

Boxika
2012.11.18. | 13:18

Nagyon könnyű a tésztája és nagyon guszta lett:)Igaz én friss élesztőt futattam fel mert valahogy a szárítottal nem volt szerencsém eddig:)
annipanni21

annipanni21
2012.04.26. | 15:52

Én nem kentem meg baracklekvárral a tetejét, de szerintem így is nagyon-nagyon finom lett! :)
antsy

antsy
2012.02.10. | 15:33

Egyszerű volt elkészíteni és nagyon finom lett . Én raktam a töltelékbe még citromhéjat is :)
cincike

cincike
2012.01.16. | 01:46

Könnyen elkészíthető Gyorsan ment. Újra megpróbálom, esetleg még valami variációt kitalálok. Majd azt is megírom Nektek.
Petra13

Petra13
2011.12.29. | 10:20

Kicsit nehéz volt eleinte feltekergetni ,de mire megsült nagyon finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató