Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eclair

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 dl víz
20 dkg margarin
20 dkg liszt
1 csipet cukor
1 csipet só
6 db tojás

Krémhez:

1l tej
30 dkg cukor
2,5 dl tejszínből felvert hab
fél dl lefőzött erős kávé

Tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet és a margarint egy lábosban felforraljuk. Mikor már forr, beleöntjük a lisztet és addig keverjük, míg egynemű tésztává, egy gombóccá alakul a fakanalunk alatt. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd egyenként belekeverjük a tojásokat a keverőgéppel, vagy fakanállal. Ezután csillagcsöves habzsákból kis rudakat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokon sütjük, míg szép sötétbarna nem lesz. Ez kb. 15-20 perc.
Amíg készülnek, elkészítjük az ezúttal pudingos krémet és a cukormázat. 1 liter tejet főzzünk meg három csomag csokis pudingporral, a 30 dkg cukorral és öntsünk közben hozzá erős, lefőzött presszó kávét. Ha kihűlt a puding, adjunk hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a fánkot az egyik felénél a csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük.

Alternatív elkészítés

Tipp: mikor a tepsit betesszük a forró sütőbe, érdemes a tepsibe önteni fél deci vizet, mert a sütőben keletkező gőz jót tesz ennek a tésztának süléskor.
Eclair Eclair

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!